Welkom op de inspiratiedag

Emoties als Kompas naar Pijnvrij

 Hier vind je alle informatie en exclusieve inspiratiesessies van de sprekers. Laat je inspireren, heel veel plezier en doe je voordeel met al deze kennis, tips en tricks.

Gehost door Rins Sparnaaij

Line-up

Dit zijn de sprekers op de inspiratiedag Emoties als Kompas naar Pijnvrij vandaag.


Je kunt natuurlijk cherry picken (kijken wat jij graag wil zien), maar binge watchen is ook niet verkeerd 😉👍🏼 

De interviews zijn gratis te bekijken tot:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wil je langer toegang tot de inspiratiesessies?

Claim hier jouw Vip-pas om een jaar lang toegang te krijgen
(alleen vandaag nog 37,- daarna gaat de prijs naar 57,-)

Rins Sparnaaij - Mentor, docent, coach voor mensen met langdurige (pijn)klachten

Rins is de host van dit event en organiseert deze inspiratiedag nu voor de 3e keer. Naast jou inspireren om anders te leren kijken naar jouw klachten helpt hij zelf ook mensen naar een pijnvrij leven. Het onderzoeken naar, loslaten en uiten van onbewuste emoties is daarbij essentieel. Binnen zijn programma's verdwijnt niet alleen de pijn, maar ook depressies verdwijnen, het hoofd wordt rustiger en het lichaam voelt ontspannen. Dit komt omdat er ruimte en beweging ontstaat. Waar voorheen het gevoel bestond van vastzitten. 

Mensen die bij Rins zijn geweest voelen zich lichter, vrijer en hebben meer controle over hoe ze willen doen en wie ze willen zijn. Zonder pijn, na tientallen jaren last gehad te hebben.


Rins wordt dit keer zelf ook geïnterviewd. Dat is de eerste keer binnen deze inspiratiedag, dus je hebt een primeur!


Krijgt hij het daarnaast voor elkaar om deze experts het hemd van het lijf te vragen en een brug te slaan tussen waar jij nu staat en waar je wil komen? Hopelijk wordt het ook voor jou een inspirerende dag.

Jouw emoties als kompas naar pijnvrij

In deze inspiratiesessie kom je te weten waarom het zo belangrijk is om te kunnen beschouwen om van je klachten verlost te worden. En wat zijn nou emoties? Misschien weet je wel dat je iets met je emoties moet, maar hoe dan?
Rins legt uit dat er een vaardigheid geoefend mag worden. Een vaardigheid die we allemaal kunnen, maar niet echt meegekregen hebben. Welke dit is hoor je in de inspiratiesessie.

Rins nodigt jou uit om naar zijn workshop Leren voelen te komen. Waar we de koppeling gaan maken tussen de theorie van vandaag en wat je nu kunt gaan doen.


Rins nodigt jou uit om naar de workshop Leren voelen te komen op 29 juni van 14 uur tot 16 uur in Tilburg.

Barbara Kok

Barbara Kok, de oprichter en mede-eigenaar van Burn Out Poli, is een visionair die al meer dan 15 jaar de voorhoede van de strijd tegen burn-out in Nederland aanvoert. In 2008 richtte zij samen met een groep toegewijde coaches, therapeuten en een arts het landelijke burn-out centrum op, met een duidelijke missie voor ogen: het integreren van verschillende disciplines om duurzame begeleiding en behandeling te bieden aan mensen die met burn-out klachten worstelen.

Als pioniers vanuit een holistisch gedachtegoed zagen Barbara en haar team al vroeg in dat burn-out een groeiend probleem voor de Nederlandse samenleving zou worden. Ze begrepen dat burn-out niet alleen een kwestie is van mentale overbelasting, maar ook een diepgaande invloed heeft op de emotionele en fysieke gezondheid van individuen. Met een gedegen aanpak en succesvolle begeleiding op alle fronten, werd Burn Out Poli al snel marktleider, met meerdere vestigingen verspreid over het land.

Leer in de inspirerende sessie met Barbara waarom het leren voelen jou vrij kan maken.

Wie durft te voelen is vrij

Onze cellen hebben receptoren. Dat zijn een soort ontvangers en kunnen uit of aan staan. Barbara legt uit wat er op celniveau gebeurt als we iets meemaken wat niet zo tof is. Ook nodigt ze je uit om los te laten wat in het verleden in jouw lijf is vastgezet.

Bram Bakker

Bram Bakker (1963) was bijna zijn hele werkzame leven dokter (psychiater). Tot zijn eigen ervaringen hem duidelijk maakten dat je beter naar het lichaam kunt luisteren dan de signalen die het afgeeft proberen te negeren. Daarom liet hij zijn registratie verlopen en begon met de Balanskliniek, een plek waar iemand met een gezondheidsprobleem de hulp kan vinden die past: persoonlijk.


Wil jij weten waarom pijn ook fijn kan zijn? Bekijk dan deze inspirerende sessie met Bram.

Waarom pijn ook fijn kan zijn

In deze inspirerende sessie met Bram Bakker bespreken we het belang oud zeer. Uit eigen ervaring is hij gestuit op de problemen binnen de gezondheidszorg. Op de vraag: 'Maar waarom heb ik dit?' Kon eigenlijk niemand antwoord geven, terwijl het zeer interessante vraag is om te stellen als jouw lijf niet precies doet wat je hoopt.

Sissy Wulms

Als 11-jarig meisje kreeg ik last van acne. Maar dan wel in zo’n vorm dat ik uiteindelijk wekelijks naar de huidtherapeut ging en maandelijks bij de dermatoloog zat. Er werd volledig ingezet op symptoombestrijding. Maar naar de echte oorzaak werd niet gezocht of gevraagd.

Pas veel later ontdekte ik dat voeding een heel groot aandeel had in mijn probleem. Gelukkig, dat hielp gedeeltelijk! Maar het was zeker niet de oplossing voor het probleem. Mijn huid bleef een zwakke plek en naarmate ik ouder werd kreeg ik ook last van eczeem, psoriasis, benauwdheid en oogontstekingen.

Rond mijn 40ste ben ik gaan beseffen en begrijpen dat onderdrukte emoties, die voor innerlijke stress zorgen, altijd een weg naar buiten zoeken. In mijn geval via mijn huid. Doordat ik met mijn innerlijke proces aan de slag ging, verdwenen mijn klachten. Ik voel me rustig en heb vertrouwen in de toekomst. En dát gun ik iedereen.

Mijn huidklachten waren een fysieke uitdrukking van wat er binnenin speelde: onderdrukte gevoelens, onrust en spanning waren de boosdoeners.

Laat je inspireren door de expertise en de ervaring van Sissy.

Heel je huid van binnenuit, met je brein

Sissy neemt je mee in haar eigen ervaring met betrekking tot huidklachten. Na tientallen jaren van zoeken, kwam ze erachter dat ook bij deze klachten onbewust onderdrukte emoties een grote rol spelen. Hoe is het nu? Geen klachten meer. Laat je inspireren door de ervaring en expertise van Sissy.

Yvonne Toeset

Opgeleid als danseres/actrice. Jaren als actrice gewerkt, daarna als trainingsacteur en trainer. Vervolgens is ze gaan coachen 1 op 1. In 2004 kwam Yvonne met EFT in aanraking en dat was voor haar een enorme eye opener. Ze is dit gaan inzetten in haar coachingspraktijk.


Yvonne heeft EFT training gevolgd in Engeland en Amerika en geeft sinds 2009 opleiding in EFT aan professionals. Ze heeft vijf boeken geschreven over EFT: Innerlijke rust met EFT, EFT Werkt, Stressmanagement met EFT, Heftig en Vind je rust in Coronatijd. En alsof dat nog niet genoeg is verzorgt Yvonne sinds afgelopen jaar Total Release trainingen via Bridgeman Academie.
TR heeft ze  geleerd in Engeland en verder ontwikkeld. Dit is een diepere manier van werken dan EFT.

Je lichaam kan het loslaten

Na een korte introductie op EFT, Emotional Freedom Technique, nodigen wij jou uit om mee te doen en deze methode zelf te ervaren. Deze inspiratiesessie is een sessie geworden op de polsklacht van Rins na een valpartij met de fiets. Je ziet direct het resultaat en de manier hoe we daartoe komen. Je kunt zelf ook meedoen wat van harte aanbevolen wordt.

Yvonne geeft 3 gesigneerde boeken weg.  Deze zullen verloot worden onder de deelnemers die het formulier voor mijn onderzoek ingevuld hebben en krijgen na 14 juni hierover bericht.

LET OP! Deze interviews zijn beschikbaar tot:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wil je ze later terugkijken?

Met de Langer Toegang Pas kijk je een jaar lang terug in jouw eigen tijd

Claim jouw langer toegang pas vandaag
(alleen vandaag nog 37,- daarna gaat de prijs naar 57,-)

Lotte Dikken

Ik zie mezelf als een oneindige student. 

Ik begon met fysiotherapie, gelovend dat ik dat mijn hele leven zou blijven doen. 

Maar toen ik merkte dat ik mensen met chronische klachten tijdelijk/niet kon helpen via de kngf-richtlijnen, ontstond mijn twijfel. Was dit écht wat ik wilde, terwijl deze mensen vaak ook zelf aangaven dat er onderliggend spanning aanwezig was in hun leven? 

Ik ontdekte onderweg dat onbewust onderdrukte emoties leiden tot pijn en andere klachten. Dat ondervond ik ook aan den lijve. Terugkijkend herkende ik dat ik dat al heel vaak had meegemaakt in mijn leven zonder me er destijds van bewust te zijn: vertraagd herstel van een hersenschudding in een bestuursjaar waar ik me ongelukkig voelde en al op de basisschool een heel jaar elke dag hoofdpijn toen ik me eenzaam en niet leuk genoeg voelde. 

Maar wat gebeurt er nou precies in het lichaam waardoor die klachten ontstaan? 

Het antwoord hierop heb ik gevonden in de stressortherapie van voormalig neuroloog Marten Klaver. Samen verzorgen we nu de opleiding tot stressortherapeut.

Ben je benieuwd naar nog meer diepgang en oefeningen die nodig zijn om van chronische klachten af te kunnen komen? Laat je dan verwonderen tijdens deze inspiratiesessie.

Stressortherapie: wat gebeurt er in het brein bij chronische klachten?

Wat heeft een ophaalbrug met emoties en lichamelijke klachten te maken? Lotte legt uit dat wanneer de brug omhoog staat, je geen idee hebt wat er in het kasteel gebeurt. Lukt het om de brug naar beneden te laten dan ontstaan er ineens mogelijkheden, kansen en inzichten. Leer anders kijken naar jouw pijnklachten via deze inspirerende sessie met Lotte.

Jérome Wehrens

Jerome Wehrens heeft meer dan 10.000 uur ervaring in het trainen, managen en coachen van mensen. Sinds 2018 leidt hij ook mensen op die samen met hem trainingen verzorgen. B-MIND werkt via de HEEL™ methodiek (door Jerome opgezet en ontworpen). De HEEL™ methode heeft zijn oorsprong in vele andere disciplines en technieken die hij vanaf zijn 20e heeft bestudeerd. Jerome is oa Wim Hof expert, Buteyko specialist en Black Belt Coach. Tevens is hij auteur van het boek ‘HEELWEEK’ en oprichter van het Ademplatform.


Aan enthousiasme geen gebrek bij Jérome. Aan kennis en vaardigheden trouwens ook niet. Ook van deze inspiratiesessie kun je een hoop leren. Meld je snel aan!

Geluk, groei, energie en balans in je leven

Kun je met boosheid ook charmant omgaan? In deze inspirerende sessie hebben we het over ademhaling en koude inzetten als slim instrument. Blijf vooral kijken na de korte introductie, want hier zitten een paar hele tastbare pareltjes in. Zoals de uitleg dan een eerste pijl niet het probleem is. Deze overkomt je, maar de tweede is giftig. Of kom erachter wat bootje varen te maken heeft met een makkelijke ademoefening om te kunnen ontspannen.

Geniet van deze sessie.

Casper Boom

Ziekte heeft mij wakker geschud om mijn leven gelukzaliger te kunnen beleven. Wat een paradox!


In 2011 liep ik een zware hersenschudding op, daarna oorsuizen, burn-out klachten, pijn klachten en veel mentaal lijden. Omdat de reguliere zorg mij niet kon helpen moest ik mijn eigen weg zien te vinden. Achteraf gezien een geschenk, want daardoor ben ik in contact gekomen met mijn nieuwsgierigheid om de logica van het leven te leren kennen. Een hele persoonlijke ontwikkeling verder maak ik als filmmaker hedendaags een documentaire over het mind-body principe genaamd The Gift of illness, om in beeld vast te leggen wat er mogelijk is als we de logica van ziekte leren begrijpen en de invloed van ons eigen onbewuste handelen. Tegenslagen zijn dan een kans om te groeien en een fijner leven voor onszelf te realiseren.


Voel jij je niet gezien of niet gehoord? Bekijk dan deze inspiratiesessie, je bent namelijk niet alleen.

De logica van ziekte

Samen met Casper heb ik een interessant gesprek gehad over zijn ontwikkeling na een valpartij. Hij is filmmaker en geen therapeut of coach. Hij heeft zelf ervaren wat het is om langdurig met klachten rond te lopen en over zijn eigen grenzen te gaan. Nu maakt hij een documentaire: The Gift of Ilness.

In deze sessie komt aan bod dat destructief gedrag meer geaccepteerd lijkt te zijn dan goed voor jezelf zorgen. Is dat bijzonder of zit daar een logica achter?


Om de docu mogelijk te maken, vraagt Casper een donatie. Deze kun je doen op de website van The Gift of Illness.

Mohammed Boulahrir

Als natuurgeneeskundige en KPNI therapeut helpt Mohammed mensen om gezonder te worden. Het is zijn passie om op onderzoek uit te gaan en de puzzel te leggen die nodig is om jou verder te helpen bij jou hulpvraag.


Mohammed kijkt lichamelijk, psychologisch, neurologisch en spiritueel naar de dieper gelegen oorzaak van gezondheidsklachten. Hij heeft een dusdanig brede kennis dat hij iedereen van advies kan voorzien.


Ontdek de passie van Mohammed en leer van hem waarom ook jij je lichaam van binnenuit kunt helen.

Heel je lichaam van binnenuit

Ons zenuwstelsel raakt ontregeld door trauma. Hierdoor gaan we vaak buiten onszelf opzoek om een leegte te vullen. Uiteindelijk lukt dit niet en zal het lijf signalen geven dat er vanbinnen iets niet goed gaat.

Mohammed komt eigenlijk uit de bèta hoek. Toch heeft hij zijn passie gevonden in emotionele gezondheid. Hij laat zien dat het van belang is om de slagkracht van jouw immuunsysteem te vergroten en hoe je dat kan doen.

LET OP! Deze interviews zijn beschikbaar tot:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wil je ze later terugkijken?

Met de Langer Toegang Pas kijk je een jaar lang terug in jouw
eigen tijd

Claim jouw langer toegang pas vandaag
(alleen vandaag nog 37,- daarna gaat de prijs naar 57,-)