sky

Over Ga Naar Rins

Word de baas over jouw pijn

Missie

Ga Naar Rins biedt Mind Body coaching aan voor mensen met chronische  rugpijn. Binnen dit traject wordt zelfstandigheid en eigenaarschap gecreëerd, zodat de klant zijn of haar eigen heler wordt. De doelstelling is dat er na dit traject geen therapie meer nodig is, omdat de pijn weg is. Neem het heft in eigen handen en word eigenaar van jouw lichaam. Je bent het waard om jezelf op nummer één te zetten en zonder pijn te leven. Als je goed voor jezelf zorgt kun je op een ontspannen manier vanuit vreugde, rust en oprechtheid naar een ander luisteren.

Ik ben Rins Sparnaaij. Ik ben een toevallige passant in het belangrijke leven van een ander. Zo zag ik mezelf als docent, zo zie ik mezelf als fysiotherapeut en zo zie ik mezelf als coach. Ik ben heel blij met mezelf en gun het iedereen om net zo blij met zichzelf te zijn. Mijn missie is om mensen van hun pijn af te helpen door vaardigheden mee te geven om goed voor zichzelf te zorgen vanuit zelfliefde. 

Rins Sparnaaij

Ik wil van mijn rugpijn af

Gelijkwaardig

Ik ben net als jij. Ik ben niet beter, toffer of leuker. Ik heb, net als iedereen, allerlei beperkende gedachte, gewoontes en overtuigingen. De Reset je Rugpijn methode helpt mij om te onderzoeken waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Met een glimlach neem ik regie in mijn leven. Omdat het mij goed afgaat, voel ik mij verplicht om anderen te helpen om goed voor zichzelf te zorgen.

Ik wil van mijn rugpijn af

13 jaar ervaring in het onderwijs

In het onderwijs ben ik volwassen geworden. Ik heb vernieuwende inzichten vormgegeven, heb workshops geven en heb een artikel geschreven voor het vakblad Lichamelijke Opvoeding. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ervaring is het onderwijs een fantastische reis geweest en daarom blijft het lesgeven in mijn hart.
Ik wil van mijn rugpijn af

10 jaar ervaring als fysiotherapeut

De energie die vrijkomt bij het helpen van een ander is machtig mooi. Iedere klant is op haar eigen manier kwetsbaar. De hulpvraag serieus nemen en een passend programma aanbieden, zodat mijn klant verder kan met zijn of haar belangrijke leven is dankbaar.
Ik wil van mijn rugpijn af

Eigenschappen die mensen uit mijn omgeving benoemen

Rins is eigenzinnig, sociaal, analytisch, overtuigend, geïnteresseerd, ambitieus, leergierig, geduldig, beleefd, praktisch, vasthoudend.
Ik wil van mijn rugpijn af

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat:

Ik graag boeken lees over gezondheid.

Ik altijd op zoek ben om zo waardevol mogelijk te zijn voor mijn klanten.

Ik techniek verkies boven brute kracht. 

Ik kan genieten van hardlopen in de natuur.

Ik goed kan luisteren naar mijn gevoel en hiernaar kan handelen.

Ik wil van mijn rugpijn af

Inzet en commitment

Ik streef ernaar om mijn klant zo zelfstandig mogelijk te maken, zodat hij of zij niemand meer nodig heeft. De stappen die genomen worden door de klant na dit traject, zullen dan ook bewuste en gerichte stappen zijn in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en geen acties waarbij de uitkomst twijfelachtig zal zijn.

De diensten bij Ga Naar Rins

logo kaal

Reset je Rugpijn methode

Een programma van 6-7 weken dat begeleidt naar een pijnvrij droomleven.

logo kaal

Borgingstraject

Alleen te boeken na het volgen van de Reset je Rugpijn methode.

logo kaal

Gratis intake

Wil je weten of het traject geschikt is voor je, vraag dan een gratis intake gesprek aan.

Wat klanten van Rins en de Reset je Rugpijn methode vinden

Ik wil van mijn rugpijn af

Hedy Jacobs

Docent

'Ik ben er erg blij mee!'

Ik denk dat het programma heel geschikt is voor iedereen met lage rugklachten en een goede actieve inzet om daar vanaf te komen. Met een paar behandelingen kan er al een heel groot verschil gemaakt worden of kan de pijn zelfs helemaal verdwijnen. Dus geen langdurig fysio-traject, maar een effectieve oplossing voor het probleem. Ik ben er erg blij mee!
Reset je Rugpijn methode

Marcel van Broekhoven

Docent en coördinator

'Ik heb het hele programma echt als een groot cadeau ervaren'.

Rins is betrouwbaar waardoor ik het traject aan durfde te gaan. Fysiotherapie hielp altijd maar voor korte duur. Nu gaat het goed. Ik denk eigenlijk helemaal niet meer aan de pijn. Het hele traject heeft me heel veel opgeleverd. Ik ben veel bewuster in hoe ik in het leven sta en heb mezelf veel beter leren kennen. 

Ik voel me veel fitter en energieker. Ik heb geen last meer van maagzuur en kan de dag veel energieker starten. Dit traject levert zoveel meer op dan dat alleen de pijn weggaat. Ik heb zo al tien mensen in mijn hoofd die dit zouden moeten gaan doen. Dit is zeer geschikt voor mensen die maar doorhollen en allerlei pijntjes hebben. Ik zou die mensen zoveel meer gunnen. Ze kunnen zelf veel meer dan dat ze denken. Dit traject kan ik iedereen aanraden en is te waardevol om te laten lopen.

Ik wil van mijn rugpijn af

Marian Sparidaens

Genietend van haar pensioen

'Ik ben zo trots op mezelf dat ik dit programma gevolgd heb'.

Ik had vooral rug- en hoofdpijn. Fysio mocht niet baten en medicijnen ook niet. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik dit traject gevolgd heb, want het heeft me zeker veel opgeleverd. Je kunt de hele tijd hetzelfde blijven doen, maar je kunt ook iets anders gaan proberen. Ik heb gezegd: Ik ga de strijd aan met mijn pijn en die ga ik winnen.

Ik zou het zeker aanraden om dit traject te volgen.

Ik wil van mijn rugpijn af

Inge Strating

Voorheen docent, nu met pensioen

'De invloed die ikzelf op mijn herstellend vermogen heb, is veel groter dan ik ooit gedacht had.'

Ik voel me heel zelfverzekerd. Ik voel dat mijn conditie goed is. Als ik roei, fiets, wandel of tennis, dan voel ik geen enkele belemmering. Ik voel me veel fitter dan dat ik voor het traject was. Ik zou het aanbevelen voor iemand die al heel lang klachten heeft en al veel andere behandelingen heeft gehad en niet veel verder komt. Iemand die denkt, wat zou ik nog meer kunnen doen dan de reguliere geneeskunde volgen, die zou ik zeker dit traject aanraden, want het levert heel veel op, omdat je het gevoel krijgt dat je zelf een hele hoop kan doen om beter te worden.

Ik wil van mijn pijn af

Kirsten van Hoof

Leeft haar droomleven

'Ik heb de regie weer terug. ik kan mijn droomleven gaan leven.'

Ik heb een lang ziektebed achter de rug door onder andere de ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme. Er zijn jaren geweest waarin ik 24/7 in een donkere slaapkamer heb gelegen omdat ik nul kracht meer in mijn lijf had en geen prikkels zoals licht en geluid kon verdragen. Ik heb al verschillende behandelmethodes geprobeerd die mij (de een meer dan de ander) verder heeft gebracht in mijn herstelproces. Maar toch liep ik nog een beetje vast.


Door het traject met Rins heb ik zoveel geleerd en nieuwe inzichten gekregen en nieuwe tools aangereikt gekregen om ontzettend grote stappen te maken. 


Tijdens je leven gebeuren er allerlei gebeurtenissen; ruzies, afwijzing, overlijden van dierbaren, gebrek aan plezier, geldzorgen, teleurstellingen etc waardoor er schaamte, angst, verdriet en woede ontstaat. Wanneer deze emoties niet geuit worden, blijft de spanning in je lichaam (en in je onderbewustzijn) zitten, met (pijn)klachten tot gevolg. 


Rins heeft mij geleerd dat ik alles in mij heb, om mijn eigen heler te zijn. Ik ben weer eigenaar over mijn eigen leven en dat voelt zo krachtig. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen beperkende gedachtes om kan zetten naar positieve, ik heb geleerd hoe ik mijn dag ontspannen en rustig kan starten doormiddel van een fijne ochtendroutine, ik heb geleerd om krachtige doelen voor mezelf te formulieren zodat ik die kan nastreven, ik heb geleerd dat ik bepaalde dingen ‘doe’ in plaats van ‘ben’ dus deze situaties (h)erken ik nu en weet ik om te buigen en misschien nog wel het allerbelangrijkste voor mij, ik heb geleerd om weer vertrouwen te hebben in mijn lijf, zodat ik mijn droomleven kan gaan leven! 


Ik wil Rins heel erg bedanken voor zijn nuchtere en inspirerende kijk op het leven. Voor het geduld met mij en voor het delen van zijn kennis. Ik heb voor het eerste zonder zweethanden salsa gedanst doordat mijn autonome zenuwstelsel ontspannen is. Alle tools ga ik blijven inzetten en ontwikkelen dus ik ben erg benieuwd wat er allemaal nog voor moois op mijn pad gaat komen.


Ik heb de regie weer terug. Ik heb de touwtjes weer in handen.

Ik was nog een welpje, nu brul ik weer als een leeuwin. 

Ik wil van mijn rugpijn af

Jeske de Fretes-Cuijpers

HR adviseur

'Ik ben totaal overtuigd van de methode, die ook volledig geslaagd is.'

Voor ik aan het traject begon had ik jaren achtereenvolgens lage rugpijn met uitstraling naar mijn rechterbeen. Hernia middels MRI scan is in het verleden vastgesteld (ik ben hier niet aan geopereerd) & net voor aanvang van het traject waren het hernia achtige klachten die mij sterk belemmerede in mijn dag-dagelijks functioneren. Vele (verschillende) therapieën (fysio-acupunctuur-osteopaat) hebben in de loop van de jaren mijn klachten (symptomen) steeds weggenomen. Doordat de oorzaak van de klachten nooit is aangepakt bleven de klachten in wisselende frequentie wel terug keren.

 

Voorafgaand aan het traject was ik behoorlijk sceptisch; na het lezen van het boek “weg van de pijn” (wat Rins had aanbevolen) had ik gerede twijfel aan het mogelijk slagen van het traject. Voldoende twijfel om mij vol in het traject te storten en er vol voor te gaan.

 

Gedurende het traject heb ik de begeleiding van Rins als zeer prettig, waardevol en gelijkwaardig ervaren. Vele gesprekken, oefeningen, luisterboeken en docu’s bekijken maakten dat mijn twijfel verdween en ik totaal overtuigd ben van de methode. Die ook volledig geslaagd is. De kracht van overtuiging, ‘tappen’ zijn voorbeelden van oefeningen die voor mij persoonlijk van grote waarde zijn.

Vanaf de tweede ‘reset-dag’ ben ik pijnvrij!

 

Naar mijn idee is het voor iedereen die langdurig en terugkerende pijn ervaart in het lichaam (aan rug/nek/schouders bijv.) de moeite waard om in ieder geval een intake gesprek aan te gaan. Daarna gaat het vanzelf. Of je gaat van start met een traject waar je heel gelukkig van wordt of niet.

arrow_drop_up arrow_drop_down