Ik wil van mijn rugpijn af

Over Ga Naar Rins

Word de baas over jouw pijn

Over Rins

Na 2 jaar als gymleraar gewerkt te hebben besloot ik in 2009  (in deeltijd) de opleiding fysiotherapie te volgen. Uiteindelijk heb ik deze twee fantastische banen 10 jaar lang gecombineerd.

Zowel in het onderwijs als in de fysiotherapie zag ik mezelf als een toevallige passant in het belangrijke leven van een ander. En zo zie ik mezelf nog steeds. Mijn klant moet niet afhankelijk worden van mij.
Ik kreeg steeds meer moeite met de systemen waarbinnen ik werkte en stelde mezelf vragen:

Waarom doe ik wat ik doe?
En wat ik doe, helpt dat mijn klant nu écht?
Is wat ik doe betekenisvol en help ik mijn klant op de manier zoals dat voor ons beide goed is?

Uiteindelijk kwamen er drie pijlers naar voren die ik belangrijk vind in mijn werk:

- Ik wil meer tijd met mijn klant. Ik kan meer waarde leveren dan dat ik in een half uur kwijt kan.
- Ik wil dat mijn klant meer regie gaat nemen over zijn of haar belangrijke leven.
- Ik wil overbodig worden.


Vanuit deze punten maak ik gebruik van de Reset je Rugpijn methode. Mijn klant zal zijn bewustzijn vergroten en regie nemen over het leven, pijnvrij worden, zodat diegene zijn eigen heler kan blijven.

Rins Sparnaaij

Ik wil van mijn rugpijn af

Gelijkwaardig

Ik ben net als jij. Ik ben niet beter, toffer of leuker. Ik heb, net als iedereen, allerlei beperkende gedachte, gewoontes en overtuigingen. De Reset je Rugpijn methode helpt mij om te onderzoeken waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Met een glimlach neem ik regie in mijn leven. Omdat het mij goed afgaat, voel ik mij verplicht om anderen te helpen om goed voor zichzelf te zorgen.

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

13 jaar ervaring in het onderwijs

In het onderwijs ben ik volwassen geworden. Ik heb vernieuwende inzichten vormgegeven, heb workshops geven en heb een artikel geschreven voor het vakblad Lichamelijke Opvoeding. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ervaring is het onderwijs een fantastische reis geweest en daarom blijft het lesgeven in mijn hart.
Ik wil van mijn rugpijn af

10 jaar ervaring als fysiotherapeut

De energie die vrijkomt bij het helpen van een ander is machtig mooi. Iedere klant is op haar eigen manier kwetsbaar. De hulpvraag serieus nemen en een passend programma aanbieden, zodat mijn klant verder kan met zijn of haar belangrijke leven is dankbaar.
Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Eigenschappen die mensen uit mijn omgeving benoemen

Rins is eigenzinnig, sociaal, analytisch, overtuigend, geïnteresseerd, ambitieus, leergierig, geduldig, beleefd, praktisch, vasthoudend.
Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat:

Ik graag boeken lees over gezondheid.

Ik altijd op zoek ben om zo waardevol mogelijk te zijn voor mijn klanten.

Ik techniek verkies boven brute kracht. 

Ik kan genieten van hardlopen in de natuur.

Ik goed kan luisteren naar mijn gevoel en hiernaar kan handelen.

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Inzet en commitment

Ik streef ernaar om mijn klant zo zelfstandig mogelijk te maken, zodat hij of zij niemand meer nodig heeft. De stappen die genomen worden door de klant na dit traject, zullen dan ook bewuste en gerichte stappen zijn in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en geen acties waarbij de uitkomst twijfelachtig zal zijn.

De diensten bij Ga Naar Rins

Ik wil van mijn rugpijn af

Reset je Rugpijn methode

Een programma van 6-7 weken dat begeleidt naar een pijnvrij leven.

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Borgingstraject

Alleen te boeken na het volgen van de Reset je Rugpijn methode.

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Gratis intake

Wil je weten of het traject geschikt is voor je, vraag dan een gratis intake gesprek aan.

Wat klanten van Rins en de Reset je Rugpijn methode vinden

Ik wil van mijn rugpijn af

Hedy Jacobs

Docent

'Ik ben er erg blij mee!'

Ik denk dat het programma heel geschikt is voor iedereen met lage rugklachten en een goede actieve inzet om daar vanaf te komen. Met een paar behandelingen kan er al een heel groot verschil gemaakt worden of kan de pijn zelfs helemaal verdwijnen. Dus geen langdurig fysio-traject, maar een effectieve oplossing voor het probleem. Ik ben er erg blij mee!
Reset je Rugpijn methode

Marcel van Broekhoven

Docent en coördinator

'Ik heb het hele programma echt als een groot cadeau ervaren'.

Rins is betrouwbaar waardoor ik het traject aan durfde te gaan. Fysiotherapie hielp altijd maar voor korte duur. Nu gaat het goed. Ik denk eigenlijk helemaal niet meer aan de pijn. Het hele traject heeft me heel veel opgeleverd. Ik ben veel bewuster in hoe ik in het leven sta en heb mezelf veel beter leren kennen. 

Ik voel me veel fitter en energieker. Ik heb geen last meer van maagzuur en kan de dag veel energieker starten. Dit traject levert zoveel meer op dan dat alleen de pijn weggaat. Ik heb zo al tien mensen in mijn hoofd die dit zouden moeten gaan doen. Dit is zeer geschikt voor mensen die maar doorhollen en allerlei pijntjes hebben. Ik zou die mensen zoveel meer gunnen. Ze kunnen zelf veel meer dan dat ze denken. Dit traject kan ik iedereen aanraden en is te waardevol om te laten lopen.

Ik wil van mijn rugpijn af

Marian Sparidaens

Genietend van haar pensioen

'Ik ben zo trots op mezelf dat ik dit programma gevolgd heb'.

Ik had vooral rug- en hoofdpijn. Fysio mocht niet baten en medicijnen ook niet. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik dit traject gevolgd heb, want het heeft me zeker veel opgeleverd. Je kunt de hele tijd hetzelfde blijven doen, maar je kunt ook iets anders gaan proberen. Ik heb gezegd: Ik ga de strijd aan met mijn pijn en die ga ik winnen.

Ik zou het zeker aanraden om dit traject te volgen.

Ik wil van mijn rugpijn af

Inge Strating

Voorheen docent, nu met pensioen

'De invloed die ikzelf op mijn herstellend vermogen heb, is veel groter dan ik ooit gedacht had.'

Ik voel me heel zelfverzekerd. Ik voel dat mijn conditie goed is. Als ik roei, fiets, wandel of tennis, dan voel ik geen enkele belemmering. Ik voel me veel fitter dan dat ik voor het traject was. Ik zou het aanbevelen voor iemand die al heel lang klachten heeft en al veel andere behandelingen heeft gehad en niet veel verder komt. Iemand die denkt, wat zou ik nog meer kunnen doen dan de reguliere geneeskunde volgen, die zou ik zeker dit traject aanraden, want het levert heel veel op, omdat je het gevoel krijgt dat je zelf een hele hoop kan doen om beter te worden.

Ik wil van mijn pijn af

Kirsten van Hoof

Leeft haar droomleven

'Ik heb de regie weer terug. ik kan mijn droomleven gaan leven.'

Ik heb een lang ziektebed achter de rug door onder andere de ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme. Er zijn jaren geweest waarin ik 24/7 in een donkere slaapkamer heb gelegen omdat ik nul kracht meer in mijn lijf had en geen prikkels zoals licht en geluid kon verdragen. Ik heb al verschillende behandelmethodes geprobeerd die mij (de een meer dan de ander) verder heeft gebracht in mijn herstelproces. Maar toch liep ik nog een beetje vast.


Door het traject met Rins heb ik zoveel geleerd en nieuwe inzichten gekregen en nieuwe tools aangereikt gekregen om ontzettend grote stappen te maken. 


Tijdens je leven gebeuren er allerlei gebeurtenissen; ruzies, afwijzing, overlijden van dierbaren, gebrek aan plezier, geldzorgen, teleurstellingen etc waardoor er schaamte, angst, verdriet en woede ontstaat. Wanneer deze emoties niet geuit worden, blijft de spanning in je lichaam (en in je onderbewustzijn) zitten, met (pijn)klachten tot gevolg. 


Rins heeft mij geleerd dat ik alles in mij heb, om mijn eigen heler te zijn. Ik ben weer eigenaar over mijn eigen leven en dat voelt zo krachtig. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen beperkende gedachtes om kan zetten naar positieve, ik heb geleerd hoe ik mijn dag ontspannen en rustig kan starten doormiddel van een fijne ochtendroutine, ik heb geleerd om krachtige doelen voor mezelf te formulieren zodat ik die kan nastreven, ik heb geleerd dat ik bepaalde dingen ‘doe’ in plaats van ‘ben’ dus deze situaties (h)erken ik nu en weet ik om te buigen en misschien nog wel het allerbelangrijkste voor mij, ik heb geleerd om weer vertrouwen te hebben in mijn lijf, zodat ik mijn droomleven kan gaan leven! 


Ik wil Rins heel erg bedanken voor zijn nuchtere en inspirerende kijk op het leven. Voor het geduld met mij en voor het delen van zijn kennis. Ik heb voor het eerste zonder zweethanden salsa gedanst doordat mijn autonome zenuwstelsel ontspannen is. Alle tools ga ik blijven inzetten en ontwikkelen dus ik ben erg benieuwd wat er allemaal nog voor moois op mijn pad gaat komen.


Ik heb de regie weer terug. Ik heb de touwtjes weer in handen.

Ik was nog een welpje, nu brul ik weer als een leeuwin. 

Ik wil van mijn rugpijn af

Jeske de Fretes-Cuijpers

HR adviseur

'Ik ben totaal overtuigd van de methode, die ook volledig geslaagd is.'

Voor ik aan het traject begon had ik jaren achtereenvolgens lage rugpijn met uitstraling naar mijn rechterbeen. Hernia middels MRI scan is in het verleden vastgesteld (ik ben hier niet aan geopereerd) & net voor aanvang van het traject waren het hernia achtige klachten die mij sterk belemmerede in mijn dag-dagelijks functioneren. Vele (verschillende) therapieën (fysio-acupunctuur-osteopaat) hebben in de loop van de jaren mijn klachten (symptomen) steeds weggenomen. Doordat de oorzaak van de klachten nooit is aangepakt bleven de klachten in wisselende frequentie wel terug keren.

 

Voorafgaand aan het traject was ik behoorlijk sceptisch; na het lezen van het boek “weg van de pijn” (wat Rins had aanbevolen) had ik gerede twijfel aan het mogelijk slagen van het traject. Voldoende twijfel om mij vol in het traject te storten en er vol voor te gaan.

 

Gedurende het traject heb ik de begeleiding van Rins als zeer prettig, waardevol en gelijkwaardig ervaren. Vele gesprekken, oefeningen, luisterboeken en docu’s bekijken maakten dat mijn twijfel verdween en ik totaal overtuigd ben van de methode. Die ook volledig geslaagd is. De kracht van overtuiging, ‘tappen’ zijn voorbeelden van oefeningen die voor mij persoonlijk van grote waarde zijn.

Vanaf de tweede ‘reset-dag’ ben ik pijnvrij!

 

Naar mijn idee is het voor iedereen die langdurig en terugkerende pijn ervaart in het lichaam (aan rug/nek/schouders bijv.) de moeite waard om in ieder geval een intake gesprek aan te gaan. Daarna gaat het vanzelf. Of je gaat van start met een traject waar je heel gelukkig van wordt of niet.

Ik wil van mijn pijn af

Ilse Spijkers

Kunstenares

'Rins is een goede sparringpartner, en levert een goede methode om van je pijn af te komen

Rins kwam op mijn pad doordat ik zenuwpijnen had aan mijn heup. De afgelopen jaren had ik dit vaker. Daarnaast had ik ook last van rugpijn, tintelingen in armen en benen en veel verschillende pijnen her en der in mijn lichaam. Als eerste gaf Rins me wat boektips en gaf aan dat hij mij kon helpen om van de pijnen af te komen. Ik was sceptisch, want ik was al zo lang bezig om van deze pijnen en ongemakken af te komen en niet heel veel heeft langdurig geholpen. Ik begon te lezen in de boeken die hij aangeraden had. En warempel mijn rugpijn werd minder, maar was nog niet weg. Ik besloot samen met Rins in het traject van 6 weken te stappen.


Ik vond het spannend. De eerste dag merkte ik weerstand. Rins begeleidt je naar je emoties toe en dat vond/vind ik moeilijk. Daar kwam de weerstand vandaan. Door de handvaten die Rins mij aangereikt heeft dmv verschillende oefeningen, boeken en video's heb ik veel geleerd over mezelf en ook nieuwe inzichten gekregen. 

Eentje sprong er uit en dat was tappen. Deze methode heeft me erg geholpen en gebruik ik nog geregeld. 


Het traject zit goed in elkaar. De begeleiding van Rins is prettig, hij is een goede sparringpartner, en levert een goede methode om van je pijn af te komen. Je bent je eigen heler. 

Mijn rugpijn speelt soms nog weleens op, maar ik weet dan precies wat ik kan doen. Dat geldt ook voor mijn heupen. Ik heb vertrouwen gekregen in mijn lichaam. Daarnaast ben ik aan het leren om mijn emoties meer uit te spreken. Als ik dit niet doe gaat het ergens in mijn lichaam vastzitten dmv pijn. Er is nog één ding waar ik volop mee bezig ben en dat zijn de tintelingen in armen en benen, helaas is daar geen verbetering in gekomen. Ook hier weet ik van dat dat op den duur overgaat met deze methode. Ik ben sterker dan mijn gedachte. 


Dit traject is voor iedereen die chronische pijn heeft en er geen medische oorzaak gevonden kan worden. Je kunt van de pijn afkomen. De voorwaarden is wel dat je je volledig commit aan het traject en met jezelf aan de slag wilt gaan.


Dank je wel Rins voor je geduld en inspiratie.

Ik wil van mijn rugpijn af

Lonneke Erven

Onderwijs

'Het traject Ga Naar Rins is een kadootje'

Telkens na een drukke periode ging mijn rug vastzitten. Ik kon geen kant op. Ook leefde ik elke dag met angst bij het opstaan , bang dat ik een tik in mijn onderrug zou krijgen. Ik ben aan het traject "Ga Naar Rins" begonnen, dit is een kadootje. Mijn angst en pijn is weg, ik kan 's morgens weer bijvoorbeeld de badkamer poetsen wat ik jaren niet heb gedaan. Ik zou het iedereen gunnen die met rugpijn, migraine etc rondloopt en aanbevelen. Tijdens het traject is het hardwerken maar de beloning "pijn vrij leven" is het waard.


Nogmaals thnxxx voor je hulp Rins, ik ben een gelukkig mens.

Ik wil van mijn rugpijn af

Marcel Bierings

Technische dienst, sporter

'Ik ben blij dat ik het traject met Rins heb mogen doorlopen. Het heeft mij goed gedaan'

Toen ik problemen kreeg om mijn sport goed te blijven beoefenen door pijntjes, en dan vooral mijn rechter knie, naar de dokter geweest.

Ik dacht eerste instantie aan overbelasting maar het bleef maar duren. Doorgestuurd naar ziekenhuis voor een scan. Slijtage kreeg ik te horen. Zelf contact gezocht met een fysiotherapeut. Na een behandeling kreeg ik te horen, vocht in de knie door vorm van slijtage en belasting.

De komende tijd daarna geprobeerd om toch rustig te blijven sporten. Kreeg echter steeds meer klachten. Elleboog ging op slot en andere knie begon ook pijnlijk te worden. Even daarna kreeg ik veel last van mijn pols.

Zonder huisarts bezoek zelf contact met fysiotherapeut opgenomen. Deze dacht aan een soort overbelasting van mijn pols. Brace aan laten meten en na 3 weken terug komen. Ik was bang dat ik er niet meer vanaf zou komen. Dat ik het sporten steeds meer zou moeten laten gaan en er mee zou moeten leren leven

Ondertussen toevallig met Rins over mijn pijnklachten gehad die nu wel op heel veel verschillende plaatsen zaten. Ik ken Rins vanuit het sporten. Rins biedt aan om een keer vrijblijvend een uurtje vrij te maken om het met mij over mijn pijnklachten te hebben en wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Ik ben zelf vrij wanhopig hoe ik van de klachten af zou kunnen komen dus wil het wel aanhoren.

Eerste instantie dacht ik dat het alleen maar zou helpen als je grote problemen of gebeurtenissen hebt gehad maar in de loop van het proces blijkt het toch echt anders te zijn.

Mijn volgend bezoek aan de fysio voor mijn pols was in mijn eerste week met Rins. Ze was verbaasd dat ik al zo weinig last had van mijn pols. De brace was eigenlijk al bijna niet meer nodig en een vervolgafspraak ook niet.

De weken  daarna door het traject heen met Rins zijn ook de andere pijntjes nagenoeg weg. De pijn is overgegaan naar mijn andere knie maar in veel mindere mate. Ik heb weer een volle training gedaan zonder meer pijn daarna. In het traject vooral op zoek gegaan naar mijn onbewuste emoties en wat die met mijn lichaam doen. Ook op zoek gegaan waar die emoties vandaag komen en wat je eraan kunt doen. Ook op onderzoek gegaan waar de pijn met bijbehorende emoties dan vandaan kunnen komen. Er zitten verschillende oefeningen in die je op een andere manier aan het denken zetten over gevoelens, emoties en reactie die bepaalde situaties oproepen. Oefeningen over het geloven in jezelf en waar je voor staat. Ik ben mezelf beter gaan leren kennen en ben op een andere manier naar situatie gaan kijken. Ik sta meer stil bij gebeurtenissen groot of klein en denk er meer over na wat dat met mij doet. Ik kan het zo makkelijker plaatsen en loslaten als het nodig is.

 Het traject is nu afgelopen. De pijn is nog niet helemaal weg maar ik kan weer voluit sporten. Ik ben er van overtuigd dat de restpijn die ik nog heb ook zal verdwijnen. Ik ben blij dat ik het traject met Rins heb mogen doorlopen. Het heeft mij goed gedaan. Ik weet dat ik er ook nog niet ben maar dat dat wel gaat lukken en dat het zijn tijd nodig heeft. Ik voel meer mijn emoties en kijk met plezier naar een pijnvrije toekomst in plaats van te piekeren hoe nu verder.

Ik denk dat het iedereen aan te raden is om dit traject te volgen die langer met pijnklachten rondlopen en niet weten wat exact de oorzaak is. Dat er veel meer is als blessure, overbelasting en slijtage. Dat ook  als je wat slijtage hebt in je gewrichten dat niet wil zeggen dat je maar moet stoppen met sporten of moet leren leven met de pijn.


Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Magda Misset-Van de Weg

Enorm dapper

'De ruimte die dit alles schept, verrijkt mijn leven.'

Je bent je verhaal. Ik ben mijn verhaal. Ik was me er nauwelijks van bewust hoe bepalend en beklemmend de doorwerking van dat verleden kan zijn, en juist ook als het om chronische pijn gaat. Door ‘naar Rins te gaan’ heb ik langzaam maar zeker inzicht gekregen in hoe dat (uit)werken kan. Stap voor stap, via een redelijk intensief traject, door af en toe zelfs hard te werken – onder Rins’ bezielende leiding – leerde ik mij anders te verhouden tot pijn. Maar ook tot mijzelf en de mensen en wereld om mij heen. Ik leef bewuster, gerichter, weet nu te woekeren met mijn emoties. Wat is en/of zich aandient, kan ik beter zien, in perspectief zien, relativeren. De ruimte die dit alles schept, verrijkt mijn leven, en laat me zeker ook meer genieten. Dankjewel Rins!

“Op een dag dan ben je grijs

En je wordt wat je verzwijgt

Ik heb lang genoeg gewacht

Was verdwaald in dat wat was

Tijd om te gaan leven 

Kijk ik laat mezelf vallen

In het weergaloze niets

Ik rij met losse handen

Door de straten op een fiets

En ik ga met windkracht zeven

Zonder jas aan door de regen

Drink het water van de hemel

De smaak van het vergeten

Tijd om te gaan leven” 


Uit een lied van Stef Bos

Ik wil van mijn rugpijn af

Riet van Roemburg

Ook al zo dapper

'Ik kan nu leven zoals ik wil leven …..zonder pijn!'

Ik kan nu leven zoals ik wil leven …..zonder pijn !

 

Via mijn zoon kreeg ik het nummer van Rins, met de mededeling . Bel hem even mam, hij kan je helpen . Ik was best sceptisch , omdat ik al zoveel wegen had bewandeld. Ruim 32 jaar bezig met pijn, na 2 hernia operaties en allerlei andere behandelingen werd ik niet pijnvrij . Ik ben nu heel erg blij dat ik het advies van mijn zoon opgevolgd heb want………..De eerste 3 weken heb ik vooral veel gelezen……ik begon telkens opnieuw bij het begin omdat ik zoveel herkende . Door het lezen van deze herkenningen vielen alle puzzelstukjes in elkaar , ik had tijdens het lezen al zoveel tranen laten rollen , dat ik in 3 weken pijnvrij was.

Vol ongeloof …….hoe kan dat toch…..liep ik het traject verder door ,met Rins . Ik kreeg van Rins de juiste kennis en vaardigheden aangereikt ! Maar ik ga nu niet vertellen dat het makkelijk is …..Nee , door het onbewuste naar het bewuste te brengen kwamen er veel emoties los , van een tranendal tot boosheid…..het was hard werken en kost veel energie …Maar het is het WAARD.  Voor het tappen moest ik me meer inzetten /doorzetten , maar de kracht van overtuiging was en is erg waardevol , ik kreeg meer rust in mijn lijf en vooral in ’t brein .

Ik zou dit traject iedereen aanbevelen die net als ik ,al vele jaren van de ene in de andere behandeling terecht komen en daarbij niet van hun klachten af komen . Ik ben verlost van pijn in de onderrug , nek (whiplash ) en de hoofdpijn en mocht ik last hebben , kan ik zelf de controle terug krijgen . Hoe mooi is dat……ik ben een rijk mens geworden met een opgeruimd gevoel en daardoor ook vrolijker en laat mijn emoties toe.

Voor dit traject is maar een woord “fantastisch” als je ervoor open staat !!!

Rins , ik wil je enorm bedanken voor de prettige samenwerking , voor je begrip , steun en geduld . Zoals ik al vaak heb gezegd …..dit traject is bijzonder en jij bent een kanjer !!

Ik wil van mijn rugpijn af

Marieke Giesen

Powervrouw

'Het traject was interessant, intensief, leerzaam, soms ook confronterend en er was ruimte voor humor en een goed gesprek.'

Al 2 jaar had ik last van mijn heupen en rug.

Uit de MRI bleek dat ik Ischias, artrose en een kleine vergroeiing in mijn ruggenwervel had.

Vervolgens heb ik allerlei specialisten geraadpleegd maar niets hielp tegen de pijn.

Het belemmerde mij behoorlijk in mijn werk en dagelijkse bezigheden.

Via via werd mij het traject Reset je Pijn aangeraden.

Met een ietwat sceptische houding ging ik het intake-gesprek in maar wat Rins vertelde was zo herkenbaar dat ik meteen inzag dat dit een goed traject voor mij zou zijn.

Het traject was interessant, intensief, leerzaam, soms ook confronterend en er was ruimte voor humor en een goed gesprek.

Er worden veel praktische tools aangeboden waar je meteen mee aan de slag kunt.

Wat het mij heeft opgeleverd is dat mijn mind-set t.o.v. pijn en emoties is veranderd.

Ik ben (nog) niet helemaal pijnvrij maar het is wel minder en het belemmert me niet meer in mijn doen en laten.

Als je een open mind hebt en je bent gemotiveerd dan is het een traject wat ik zeker zou aanraden.

Vooral omdat het je de mogelijkheid geeft om zelf de regie te nemen over je pijn.

Chronische pijn verlichting

Nathalie Konijnenberg

Van kwetsbaarheid naar kracht

'En de pijn... die is weg. Rins heeft mij geleerd dat ik het in mij heb om mijn eigen heler te zijn.'

Voordat ik aan dit traject begon ging ik alweer naar de fysio vanwege nekpijn die al een paar maanden duurde, een nekhernia heb ik al 2 keer gehad. De fysio kon mij niet voldoende helpen en stuurde me naar de huisarts. De huisarts op zijn beurt zei het klinkt als spieren, overbelasting en zei misschien iets anders dan de fysio. Misschien manuele therapie. Overigens heb ik ook al jaren af en aan last van mijn rug en vaak hoofdpijn

Ik ging op zoek en kwam uit bij Rins en bij zijn traject “Ga naar Rins” De term die ik las “Reset je rugpijn” klopte bij mij niet helemaal maar na de intake begreep ik dat het zeker ook voor mij een geschikt programma zou kunnen zijn. Het ontstaan van mijn pijn begint in mijn brein. Voor mij was deze manier van het benaderen van pijn totaal nieuw en ik moest het dan ook even laten bezinken. De pijn hield aan ik wilde ervan af.

Spannend want het gaat ook over onderdrukte gevoelens en emoties en ik wist niet heel zeker of ik daarop zat te wachten. Gebeurtenissen uit je leven komen voorbij en door het niet uiten van deze emoties blijft er onbewuste spanning in je lichaam zitten die pijn tot gevolg kunnen hebben.

Het traject vond ik intens en heel heftig maar ook, het meer dan waard. En de pijn... die is nagenoeg weg. Rins heeft mij geleerd dat ik het in mij heb om mijn eigen heler te zijn.

Er zit voor mijn gevoel een logische opbouw in het traject zodat je er ook in meegroeit en de tijd krijgt om te ontdekken hoe je zelf je eigen heler kan worden. De emotie reset oefening vind ik het aller heftigst maar waarschijnlijk ook één van de meest waardevolle, alhoewel de inzichten die gegeven worden ook heel waardevol en superbelangrijk zijn, de audio van de kracht van de overtuiging luister ik nog regelmatig. Heerlijk rustig word ik hiervan.

Ik heb inzichten gekregen hoe ik om moet gaan met mijn gevoelens en emoties en ook hoe ik wanneer ik een pijn ervaar mezelf kan helpen om de pijn weg te laten gaan.

Dit traject zou ik echt aan heel veel anderen willen aanbevelen. Aan vrienden, bekenden en collega’s met rugpijn, hernia’s, nekpijn en hoofdpijn Wat ik jammer vind is dat anderen niet altijd bereid zijn om echt bij zichzelf naar binnen te gaan om te ontdekken wat dit voor hen kan betekenen. Ik ervaar nogal eens weerstand bij de ander en opmerkingen als eerst maar eens kijken wat de dokter zegt, of wat de fysio zegt die hoor ik nogal eens voorbijkomen en dit terwijl een intake gratis is.

Ik wil van mijn rugpijn af

Anoniem

Pijn weg en betere relatie

'Ik voel me zelfverzekerder, ik ben meer heel voor mijn gevoel en ik heb geen rugpijn meer'

Voordat ik bij Rins kwam, was ik vaak moe en had ik af en toe wat last van mijn rug. Ik wist daarom ook niet of het traject van Rins wel geschikt voor mij was. Zelf wilde ik graag aan mijn houding werken en hoopte ik op wat oefeningen. Tijdens de intake werd me al snel duidelijk dat het niet zou gaan om wat oefeningen maar dat ik me vooral bewust moest worden van mijn emoties en die ook te durven voelen. Tijdens de intake klonk dat heel aannemelijk maar later bij thuiskomt ging ik daar toch echt wel aan twijfelen, ik heb zelfs geprobeerd om er nog onder uit te komen. Ook was Rins heel duidelijk dat het hard werken was en dat ik bereid moest zijn 6 weken lang elke dag hard te werken, o.a. huiswerk maken, boeken lezen, podcasts luisteren.

Achteraf gezien was het dat allemaal waard, het was hard werken maar in die 6 weken ben ik ontzettend gegroeid. Voor mij is de winst niet zozeer uit te drukken in het hebben van geen pijn. Ik had namelijk geen hoge pijnscore aan het begin van dit traject, maar is het de winst die ik heb behaald in mijn eigen persoonlijke groei. Ik voel me zelfverzekerder, ik ben meer heel voor mijn gevoel, mijn verleden heeft eindelijk een plekje gekregen en mijn relatie heeft absoluut een boost gekregen. Ik voel me nu machtig en ben me bewust van de tools die ik in handen heb waarmee ik mezelf en daarmee mijn omgeving kan beïnvloeden/veranderen.

Ik zou dit traject zeker aanraden aan iedereen die niet lekker in zijn vel zit, zijn of haar verleden nog altijd mee sleept en/of wanneer je relatie niet lekker loopt. Het is absoluut geen relatietherapie maar je hebt geen idee hoeveel macht je zelf hebt om je relatie absoluut positief te veranderen. Nogmaals je hoeft dus niet altijd pijn te hebben, af en toe een zeurend lichaam is een groot signaal.

Ik wil van mijn rugpijn af

Anoniem

Laat emoties bewegen

'Mijn enige tip zou zijn: Ga naar Rins.'

Rugpijn is een groot deel van mijn leven geweest. Ik had moeite met uit bed komen, de ene dag was het erger dan de andere dag maar een constante pijn zat er nou eenmaal. Na meerdere fysio’s, massages en huisarts afspraken had ik me neergelegd bij deze pijn. Ik moest er maar gewoon mee leven. 


Toen ik het programma van Rins voorbij zag komen heb ik me gelijk aangemeld, de drang om een manier te vinden om zonder deze pijn te leven kwam terug. Na het intakegesprek was het duidelijk, dit zou wel eens de manier voor mij kunnen zijn om te leren waar mijn rugpijn vandaan komt en hoe ik zonder deze pijn kan leven.


Tijdens de sessies kwam naar voren dat emoties de onderliggende factor waren van mijn pijn. Door verschillende technieken kwamen deze naar boven en heb ik herinneringen en ervaringen kunnen evalueren en analyseren op hun effect op mijn lichaam. Dit is een heftig maar nodig proces ben ik achter gekomen. Emotie moet kunnen bewegen anders komt het vast te zitten. De emotie reset oefening heeft mij hier het meest bij geholpen. Na het programma van Rins heb ik deze techniek uitgewerkt tot een dagelijkse practice waar ik altijd op terug kan vallen. 


Dit helpt mij enorm om mijn vroegere gewoonte van emoties wegstoppen of niet eens toelaten af te leren. Ik ben een nieuwe gewoonte aan het ontwikkelen. Dit is een proces wat met vallen en opstaan gaat. Maar vroeger was daar geen opstaan bij. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en aan te voelen wat het nodig heeft. 


Dit programma is voor mensen die hun pijn geaccepteerd hebben. Mensen die denken dat hun pijn een onderdeel van hun leven is geworden. Rins helpt je om het tegendeel in te zien. Hij geeft je handvatten om je eigen leven zonder pijn te leiden. Mijn enige tip zou zijn: Ga naar Rins.

Ik wil van mijn rugpijn af

Aron van Waarden

Het traject was voor mij vernieuwend en verrijkend

'Als jij langdurige pijn ervaart, dan is dit traject geschikt voor jou.'

  • Voor ik aan dit traject begon was ik enorm uit balans. Ik had al lange tijd last van rugklachten die uit eindelijk leidde tot een hernia en "vergroeiingen in mijn rug". Na veel fysieke methodes zoals fysio, chiropractor en anderen te hebben onderzocht was ik het zat. Het was tijd voor een nieuwe aanpak en zo kwam ik bij Rins terecht. Door dit traject heb ik nieuwe inzichten en tools verkregen om de echte oorzaak van mijn pijn te onderzoeken en te behandelen.  
  • Het traject was voor mij vernieuwend en verrijkend.
  • Het heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en de tools om mezelf pijn vrij te maken. 
  • Ik zou dit traject zeker aanbevelen. Eigenlijk is dit traject voor iedereen geschikt, maar om het iets specifieker te maken: Als jij langdurige pijn ervaart (dus geen gebroken been of iets anders acuuts) dan is dit traject geschikt voor jou. 
Ik wil van mijn rugpijn af

Maurice de Roij

Als je genoeg hebt van pijntjes en/of zware rugklachten dan kan ik je dit super toegankelijke traject aanraden.

'Ik heb nog steeds profijt van onze bijeenkomsten'

Voordat ik bij Rins kwam had ik met regelmaat lichte tot zware rugklachten. Ik had zelfs de diagnose hernia van artsen ontvangen. Sinds ik bij Rins ben geweest zijn mijn klachten vrijwel geheel verdwenen.

Ik heb het traject als bijzonder interessant en leerzaam ervaren. Rins leerde mij diverse methoden om te onderzoeken waar de pijn vandaan komt. De methode zijn niet per se ingewikkeld of zweverig maar eenvoudige manieren om zelf thuis toe te passen.

Rins zorgde elke keer voor een heel ontspannen en prettige sfeer. Hij was heel open over zijn eigen leven en luisterde aandachtig naar wat ik te vertellen had.

Als je genoeg hebt van pijntjes en/of zware rugklachten dan kan ik je dit super toegankelijke traject aanraden. Het enige dat je moet doen is open staan voor andere ideeën en als je net zoals mij alles al had geprobeerd, wat heb je dan te verliezen?

 

 Ik heb nog steeds profijt van onze bijeenkomsten, dus nogmaals enorm bedankt!

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Kathleen Heefer

Voordat ik aan het traject begon bij Rins had ik veel rug en knieklachten. Nu gaat het een stuk beter en op het moment ben ik zelfs pijnloos!

'Nu gaat het een stuk beter en op het moment ben ik zelfs pijnloos!'

Voordat ik aan het traject begon bij Rins had ik veel rug en knieklachten. Nu gaat het een stuk beter en op het moment ben ik zelfs pijnloos! Ik heb het traject als heel fijn ervaren, ik voelde me op mijn gemak en als ik verdriet had mocht er dat ook echt zijn. Ik kan doordat ik het traject heb gevolgd mezelf helen. Ik zou dit traject zeker aanbevelen voor mensen die pijnklachten hebben.

Ik wil van mijn rugpijn af

Marc Borghouts

Het traject is een aanrader voor een ieder die al lange tijd (onnodig) rug- en lichamelijke klachten ervaart én gelooft in de body-mind connectie. Het werkt permanent en snel

'Rins heeft mij handvatten en het vertrouwen gegeven om mijn eigen heler te zijn.'

Toen ik startte met het traject had ik veel rugpijn en was onzeker over mijn (fysieke) herstel. Na het volgen van het traject bij Rins is mijn rugpijn nagenoeg verdwenen, ik heb meer vertrouwen in mijn lichaam en ervaar meer rust in mijn hoofd.

Het traject heeft me nieuwe inzichten gegeven over fysieke en mentale pijn, mindset en controle (terug)krijgen over je brein om zo je rug- en lichaamspijn zelf te kunnen helen.

Het traject is een aanrader voor een ieder die al lange tijd (onnodig) rug- en lichamelijke klachten ervaart én gelooft in de body-mind connectie. Het werkt permanent en snel. Rins heeft mij handvatten en het vertrouwen gegeven om mijn eigen heler te zijn.

Hoe kom ik van mijn rugpijn af

Anke Carels

In de drie 1:1-sessies met Rins kreeg ik vervolgens handvatten om – wanneer de pijn weer opspeelde – mezelf te ‘helen’. Wat een ontdekking!

'En bizar maar waar: met het lezen van de literatuur verdween mijn fysieke pijn al geleidelijk.'

Met stevige rugpijn startte ik het traject bij Rins. Na een fijn intakegesprek waarin de klik met het traject duidelijk was en er wederzijds vertrouwen bleek, kon ik tijdens mijn zomervakantie meteen aan de slag met ‘het huiswerk’. En bizar maar waar: met het lezen van de literatuur verdween mijn fysieke pijn al geleidelijk.

In de drie 1:1-sessies met Rins kreeg ik vervolgens handvatten om – wanneer de pijn weer opspeelde – mezelf te ‘helen’. Wat een ontdekking! Uiteindelijk ging het voor mij verder dan dat: ik heb geleerd om stil te staan bij mijn emoties, ze te duiden, ze te accepteren en ze los te laten. Ik heb het traject ervaren als zeer verdiepend, verrijkend en duurzaam. Ik weet beter wie ik ben en wie ik doe.

Ik kan het iedereen aanraden. Als je structureel fysieke pijn ervaart, je kan accepteren dat de pijn een niet-fysieke oorzaak heeft, je open staat voor nieuwe inzichten en ervoor wil gaan, dan zou ik zeggen: gun jezelf dit! Bovendien is Rins een fijne vent die je erg goed en op een fijne manier begeleidt.

Review Marleen

Marleen Huijsmans

 Voor iedereen die al lang loopt met fysieke klachten zou ik zeggen: Ga naar Rins!

'Al na 1 sessie was ik van die pijn af'

Het traject met Rins heb ik ervaren als een emotioneel pittig traject. Ik onderging de behandelingen voor pijn in mijn onderrug. Al na 1 sessie was ik van die pijn af. Het traject heeft mij daarnaast ook laten inzien door welke emoties ik mij in het dagelijkse leven liet leiden. Het hele traject geeft enorm veel inzichten in de keuzes die je maakt en heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Voor iedereen die al lang loopt met fysieke klachten zou ik zeggen: Ga naar Rins!

Ik wil van mijn rugpijn af

Marleen Huijsmans

Door de therapie bij jou ben ik mezelf steeds beter gaan voelen en weet nu hoe het voelt om geen stress te voelen

'Altijd heb ik onder spanning gestaan kreeg veel lichamelijke klachten en wist niet meer wie ik was'

Lieve Rins,

Door dit op te schrijven voel ik wat jij allemaal hebt losgemaakt in mij. Achteraf gezien zijn mijn problemen begonnen in mijn jeugd. Alles maar dan ook alles heb ik geparkeerd en dat heeft tot nu toe geduurd. Ik ben 9 jaar geleden in een depressie geraakt. Altijd heb ik onder spanning gestaan kreeg veel lichamelijke klachten en wist niet meer wie ik was. Ook heeft mijn gezin hier erg onder te lijden gehad.

Ik heb heel mijn emoties , zowel positief als negatief weg gestopt.  Ze zijn in mijn beleving nog meer onderdrukt door mijn medicijngebruik. Het is een lange stressvolle periode geweest. Door de therapie bij jou ben ik mijzelf steeds beter gaan voelen en weet nu hoe het voelt om geen stress te hebben. Door de therapie bij jou ben ik mezelf steeds beter gaan voelen en weet nu hoe het voelt om geen stress te voelen. Ik zal best nog weleens stress gaan voelen maar dan weet ik er mee om te gaan. Mijn partner is heel erg blij want hij heeft zijn ‘oude vrouw’ weer terug!

Weet jij hoe ik mij door jou voel?

Blij  

Rustig

Veilig

Geaccepteerd

Geliefd

Vrolijk

Ontspannen

Waardevol

Behaaglijk

Verbonden

Sterk

Enthousiast

Dankbaar

Tevreden

Zelfverzekerd

Vertrouwd

Dit allemaal doordat jij mij hebt geleerd tijdens de therapie. Toch wil ik nog iets kwijt:

De dag na de behandeling toen ik mijn medicijnen moest innemen had ik twijfels of ik ze wel moest innemen….ik weet dat ik daar in overleg met mijn behandelend psychiater pas iets aan kan doen. Het feit dat ik mij zo goed voelde is natuurlijk geweldig!

Rins, ik wil graag, als het wat minder gaat, bij jou terug komen? Dank, Dank voor alles en een dikke kus van mij 😊

Met vriendelijke groet en tot ziens !