Nummer 1 tip om van je rugpijn af te komen
27 februari 2023 

Nummer 1 tip om van je rugpijn af te komen

Woorden verbloemen vaak wat we diep van binnen voelen.Heb jij wel eens een situatie meegemaakt waarin je jezelf moeilijk kon uiten?


Misschien in een andere taal of bij iemand die juist heel makkelijk praat? Of bij een conflict waar je geen grip op had?

Wat voelde je toen? Wil je mij dat laten weten: info@ganaarrins.nl

De enige mogelijkheid die een baby heeft om zichzelf te uiten is via emotionele expressie. Als de opvoeders deze manier van uiten respecteren kan het kind zich ontwikkelen tot iemand die zijn emoties kan voelen, uiten en bij anderen in kan schatten. Zodoende kan deze op een gecontroleerde manier reageren op situaties die zich voordoen.

Het onderdrukken van emoties kost energie. Dus wanneer je gewend bent om je angst, boosheid of verdriet niet te uiten, dan stroomt het niet en zit het vast.

Het kan zijn dat je van papa nooit boos mocht doen. Of dat mama liever wilde dat je een 9 haalde in plaats van een 6. Uit goede bedoelingen weliswaar, maar dat heeft emotioneel wel iets met je gedaan.

Heb je toen je angst, verdriet of boosheid geuit? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk heb je deze onderdrukt. En het kan goed zijn, dat je dat nog steeds doet.Het woord emotie komt van het Latijnse woord 'movere' wat 'bewegen' betekent. Het voorvoegsel 'e' staat voor 'naar buiten.'

Dus vrij vertaald: 'Naar buiten bewegen.'

Emoties zijn daarom ook onlosmakelijk verbonden met beweging. Beweegt de emotie niet naar buiten, dan zit die dus nog binnen.

Pijn geeft een indicatie dat je je in de verkeerde richting beweegt. Een emotie blokkeren betekent een beweging tegenhouden. Deze verstopt zich dan in het onderbewuste, maar vroeg of laat dient deze zich aan. Bijvoorbeeld in de vorm van pijn.

Dus:

Uit g@v#d$m%e je emoties, zodat je lijf weer gaat stromen!Een bijzonder fijne dag nog,Rins


P.s.: Heb jij een hele zware deksel op je emoties gelegd en wil je weten hoe je eronder kan kijken? Stuur me dan een mail met je persoonlijke vraag: info@ganaarrins.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen