Het was een achtbaan en wat was ik bang...
12 juni 2023 

Het was een achtbaan en wat was ik bang...

Het was letterlijk een achtbaan...
 
Toen ik in de rij stond om in de Fury van Bobbejaanland te stappen, voelde ik tintelingen in mijn vingers, een ongemakkelijk gevoel in mijn buik en ik was allemaal druk aan het praten met mijn vrienden. 
 
Ik voelde me bang, angstig en onzeker. 
 
De spanning die ik in mijn lijf voelde en zich als een bal in mijn buik vastzette was een reactie van mijn emotie angst. Man, man, man, wat was ik bang. 
 
Ik ben namelijk helemaal niet van de achtbanen. Maar ergens heb ik met mezelf afgesproken dat mijn leven niet meer tussen de 2000 en 3000 toeren hoeft te blijven. Soms mag ik best eens een keer naar de 8000. Ver buiten mijn comfortzone
 
Dus ben ik ook maar in de rij gaan staan. 15 minuten wachten stond er, maar het leek uren te duren. Uiteindelijk ben ik dat karretje terecht gekomen en werd ik vastgezet. Hoe ik de rit beleefd heb, is te zien in een filmpje van mij wat ik geplaatst heb op mijn LinkedIn pagina. Tijdens die rit heb ik mijn stem kwijt geschreeuwd
 
Wat was ik bang... 
 
Na de rit voelde ik me echter super stoer, fired up en machtig. Ik had het toch maar gedaan en om dit gevoel kracht bij te zetten, ben ik meteen nog een keer gegaan. Nu met mijn ogen open. Een hele overwinning
 
Iedereen kent dit gevoel wel. De spanning in je lijf als gevolg van de emotie angst. In dit geval is het heel tastbaar en snapt iedereen wel dat die knoop in mijn buik komt omdat ik het spannend vind om in de achtbaan te gaan. 
 
Maar stel nu dat je deze zelfde emotie als kind hebt ervaren, omdat papa een 6 niet goed genoeg vond of omdat je persé boven je bord moest eten anders kreeg je een knal voor je kop. 
 
Dan kan het heel goed zijn, dat je dezelfde knoop in je maag hebt gehad. En dat later, toen je begon met sporten, de eerste rugklachten begonnen. Dat je sindsdien vervalt van pijntje hier naar pijntje daar. Er zijn ook periodes geweest dat de pijn weg was. Toen zat je ‘lekker in je vel.’ 
 
Uiteindelijk ben je nog steeds zoekende naar de sleutel tot succes om voor eens en altijd van die rot pijn af te komen. Ik hoop je aan de hand van dit voorbeeld duidelijk te maken dat emoties van invloed zijn op jouw lijf.  
 
De emotie angst die ik beschreven heb is heel duidelijk een bewuste emotie. Die ziet en voelt iedereen. Het wordt lastig als deze emotie onbewust. Die zie je niet en voel je vaak ook niet direct. 
 
Ondanks dat deze emotie onbewust is, veroorzaakt die wel degelijk dezelfde fysieke reactie. Jouw lichaam wordt gespannen en creëert pijn. Je kunt het zien als een signaal dat je naar je emoties toe mag gaan of je kunt het zien als een afleider om juist niet daar naartoe te gaan, omdat het enorm kwetsbaar is om je emoties volledig te erkennen. 
 
Linksom of rechtsom, heb je langdurige (rug)pijn, dan is het aankijken van je emoties dé sleutel tot succes. Haal de focus af van de pijn en stel jezelf de vraag: ‘Welke emotie voel ik nu eigenlijk?’ 
 
Een bijzondere dag en blijf vooral emotioneel, 
 
Rins 
 
P.s.: Wil je weten of dit principe ook voor jou klachten geldt? Stuur me dan een persoonlijk bericht op info@ganaarrins.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen